به نام خدا

سلام

05/11/1357

مکان: پاریس 

 در اجتماع گروهی از خبرنگاران و ایرانیانی که برای دیدن امام و تودیع امام خمینی دام ظله آمده بودند.

حبرنگار:چه وقت تصور می فرمایید که خواهید توانست به ایران بروید؟

امام: هر وقت که منع برداشته شود و فرودگاهها باز شود، من به ایران خواهم تا اگر بنا باشد خون من بریزد؛ در پیش رفقای خودم و همراه جوانهای ایران بریزد و ما از این هیچ باکی نداریم و ما سرافرازی اسلام و ایران را می خواهیم.

خبرنگار: آیا حضرت آیت الله توصیه می فرمایید که مردم با برداشتن سلاح، فرودگاه را برای بازگشت حضرتعالی باز کنند؟

 

امام: عجالتاً بنا ندارم که امر به برداشتن سلاح بکنم، هر وقت صلاح دیدم، این امر را می کنم و به آنها می فهمانم که چه باید بکنند.

 

خبرنگار:حضرت آیت الله تصور می فرمایید به یک فرودگاه گشور نزدیک ایران، مثلاً به کویت یا به ترکیه و از آنجا به ایران بروید؟

 امام: باید مطالعه شود.

خبرنگار: با توجه به این که بازگشت حضرت آیت الله ممکن است باعث خونریزیهای بیشتر شود، آیا باز هم حضرتعالی اصرار به بازگشت خواهید داشت؟

امام: من باید پیش برادرهایم باشم. 

خبرنگار: آیا این آغاز یک جهاد جدیدی است؟

 

امام: ممکن است.

 

 

تاریخ:07/11/1357

 

مکان:پاریس

 

رادیو مونت کارلو و 18 روزنامه ی جنوبی فرانسه

  

خبرنگار: رفتن شما به تاخیر افتاد. تظاهرات دیروز با خشونت کوبیده شد و به نظر می رسد که رفتن شاه تعیین کننده نیست. آیا شما در استقرار حقوق اسلامی به تردید افتادید؟

امام:آن طور که ما در نظر داریم، باید شاه و رژیم سلطنتی و حکومت منسوب شاه، تمام بروند و با استقرار حکومت اسلامی وضع تثبیت خواهد شد. آنچه وضع را متزلزل می کند دولت و بعضی از ارتشیان دست نشانده ی اوست. من بارها گفته ام که ارتش با ماست. تمام این خشونت ها از تنی چند فرماندهان است که ناچار با شکست روبرو هستند.

خبرنگار: در محدوده ی یک جمهوری اسلامی قشون چه خواهد شد؟ آیا کماکان از مدرنترین وسایل برخوردار خواهد شد؟

امام: البته ما ارتش لازم داریم و با استقرار جمهوری اسلامی باید ارتش قوی باشد، اما به نفع مردم. ارتش باید در خدمت ملت باشد و نه در خدمت اجانب و برای سرکوبی ملت. تا کنون ارتش را طوری انتخاب کرده بودند که کارش سکوبی ملت بود. تنی چند، فرماندهان خائن به سود اجانب عمل میکردند. اینان که کنار بروند، ارتش در خدمت ملت در خواهد آمد و از مدرنترین وسایل برخوردار خواهد بود. البته از وسایل مدرنی که به درد ارتش بخورد، نه اینهائی که فعلاً به درد مستشاران آمریکایی می خورد و بس.

خبرنگار: چه رفتاری در برابر سرمایه گذاریهای فرانسه و قرار دادهایی که با فرانسه امضاء شده است، اتخاذ خواهید کرد؟

امام: این امور راجع به دولت آینده است. البته قراردادهایی که به نفع ملت باشد، محترم، و آنچه به ضرر ملت باشد، ملغی خواهد شد. فکر نکنید که چون من در فرانسه هستم، قدمی به نفع فرانسه که به ضرر ملت خودمان باشد بردارم. فرانسه هم مثل سایر کشورهاست. من به مبارزه ی خود در هر کجا که باشد ادامه می دهم. فرانسه و جای دیگر ندارد. البته فعلاً از فرانسه شخصاً متشکرم

منبع

دسته ها : انقلاب
شنبه هفدهم 11 1388

 

به نام خدا

سلام

تاریخ:26/10/1357

مکان: پاریس

بیانیه ی امام خمینی خطاب به خبرگزاریهای خارجی    پس از خروج شاه از ایران

الف: خروج شاه از ایران اولین مرحله ی پایان یافتن سلطه جنایت بار پنجاه ساله ی پهلوی می باشد، که به دنبال مبارزات قهرمانانه ی ملت ایران صورت گرفته است. من این پیروزی مرحله ای را به ملت ایران تبریک می گویم و بیانیه ای خطاب به ملت صادر خواهم کرد.

ب: ما بزودی دولت موقت انتقالی را برای اجرای انتخابات مجلس مؤسسان و تصویب قانون اساسی جدید معرفی می کنیم.

ج: بازگشت من به ایران در اولین فرصت مناسب انجام خواهد شد.

 

05/11/1357

مکان: پاریس

   در اجتماع گروهی از خبرنگاران و ایرانیانی که برای دیدن امام و تودیع امام خمینی دام ظله آمده بودند.

 بیانات امام:

من از ایرانیانی که با من همراهی کردند، متشکرم. من بنا داشتم که فردا را در میان ملت باشم و هر رنجی که آنها می برند من هم با آنها باشم.

 لکن دولت خائن از این امر مانع شده و همه ی فرودگاههای ایران را بست و من پس از باز شدن فرودگاهها بلافاصله خواهم رفت و به او خواهم فهماند که شما غاصب هستید و خائن به ملت ما و ملت ما دیگر تحمل شما نوکران خارجی را نخواهد داشت.

باید اینها بدانند که وقت آنکه قلدری بکنند، گذشت. من ملت ایران را دعوت می کنم به ادامه ی نهضت و دعوت می کنم که این قلدرها را سرجای خودشان بنشانند، لکن آرامش را از دست ندهند. من از همه ی ملت ایران تشکر می کنم و در اولین فرصت پیش مردمم به ایران خواهم رفت تا با آنها یا کشته شوم و یا حقوق ملت را بگیرم و به ملت بر گردانم.

 

خداوند همه شما را توفیق بدهد.

ملت ایران باید بداند که این شخصی که متکفل حکومت شده است به ایل خودش خیانت می کند، آن ایلی که پشتوانه ی ایران بودند و رصا شاه آنها را از پای در آورد.

این شخص به ایل خودش، به ملت خودش خیانت می کند و باید ایل بختیاری بداند که این اشخاصی را که به آنها خیانت می کنند، از جلو راه ملت بردارند. باید ارتش بداند که اینها خیانتکارند، به آنها کمک نکنند. باید همه ی ایران بدانند که توطئه ای در کار است. از این توطئه باید جلوگیری شود. این آخرین قدمی است که این خائنین برمی دارند و ما انشاء الله این قدم را هم می شکنیم و پیش شما می آییم و آنها را به جای خودشان خواهیم نشاند.

منبع

دسته ها : انقلاب
جمعه شانزدهم 11 1388

به نام خدا

سلام

سلام

تاریخ:26/10/1357

مکان

در اجتماع گروه زیادی از خبرنگاران خارجی در روز خروج شاه

خبرنگار:اولین قدم سیاسی حضرت آیت الله بعد از خروج شاه چیست؟

امام: خروج شاه اولین مرحله ی پیروزی ماست و ما مشکلات زیادی در پیش رو داریم و ملت ما باید بداند که مجردِ رفتن شاه، پیروزی نیست بلکه طلیعه پیروزی است و البته این طلیعه را من به ملت ایران تبریک عرض می کنم و باید توجه داشته باشند که همان طوری که طلیعه پیروزی است، طلیعه خلع سلطه ی اجانب است و این تبریک بیشتر از تبریک رفتن شاه است و ما الان مسائل بسیار مشکل در پیش داریم و وارث یک مملکت از هم پاشیده ای هستیم که این خرابیها در ظرف پنجاه سال سلطنت پهلوی و بیشتر از سی سال سلطنت محمد رضاخان به وجود آمده است که ما باید برای ترمیم آن با همت جمیع طبقات ملت قیام کنیم. اولین قدمی که ما باید برداریم ترمیم این خرابیهایی است که بوسیله ی شاه که از عمال خارجی بود حاصل شده است و این میسر نیست الا به کمک کردن جمیع طبقات. من از جمیع طبقات ملت با کمال تواضع تقاضا دارم که در این مشروع اسلامی و در این مشروع ملی همه با هم کمک کنند، همه دست به دست هم بدهند، اختلافات حزبی و مسلکی را کنار بگذارند، اختلافات قدیمی و جدیدی را کنار بگذارند، اختلافاتی که مربوط به احزاب است کنار بگذارند و همه با هم با صدای واحد، با یدِ واحد قیام کنند.قیام به امر مهمی که نجات کشور است. نجات دادن این کشتی متزلزل است و من از خدای تبارک و تعالی می خواهم که ملت ما را بیشتر از این هوشیار و بیدار کند و من از ملت می خواهم که خودشان مواظب نظم مملکت باشند و جوانان غیور ما کنترل شهرستانها و دهات و قراء را به دست گیرند و نگذارند کسانی که آشوب طلبند در این قراء و قصبات و شهرستانها خدای نخواسته دست به خرابکاری بزنند و من اخطار می کنم با آن اشخاصی که شلوغ میکنند و تبلیغات سوء در این زمینه ها می کنند و می خواهند با فرصت طلبی آشوب بپا کنند و بر ضد ملت ایران تبلیغاتی بکنند و بر نفع اشخاص خارج و دولتهای ابر قدرت یک کارهایی بکنند، من اخطار به آنها می کنم که اگر یک همچه کاری بکنند سرنوشت سختی خواهند داشت و مجازات بزرگی خواهند داشت ولی اگر چنانچه توبه کنند، خداوند تبارک و تعالی توبه همه ی آنها را قبول می کند و باید اینها برگردند به آغوش ملت.

خبرنگار: آیا حضرت آیت الله تصور نمی فرمایند که اگر با دولت بختیار همکاری نفرمایند، احتمال یک دیکتاتوری نظامی و خونریزیهای جدید خواهد بود؟

امام: دیکتاتوری نظامی وقتش گذشت. اگر چنانچه کسی دست به دیکتاتوری یا کودتای نظامی بزند خواهد فهمید که موفق به هیچ چیز نخواهد شد و برای خودش و برای کسانی که مربوط به خودش است ذلت، بار، خواهد آورد. باید همه ی اشخاصی که می خواهند در ایران برای منفعت طلبی دست به اعمال ضد مردمی بزنند. باید همه بدانند که وقت اینها گذشته است. ملت ایران دیگر آن ملت سابق نیست و تبلیغات سوء اثر خود را از دست داده است. باید ملت راه خودش را ادامه دهد تا به آنچه که می خواهد برسد و آن قطع دیکتاتوری است و ایجاد یک مملکت آزاد که همه ی طبقات و اقشارش آزاد و یک مملکت مستقل که هیچ قدرتی در آن نتواند دخالت بکند. انشاء الله در آینده بسیار نزدیک این آرزو تحقق پیدا می کند و ما دولت را به همبن زودی معرفی خواهیم کرد.

اجتماع کنندگان:انشاء الله

خبرنگار: موقعیت و نقش زنان در دولت آینده شما چگونه خواهد بود؟

امام: موقعیت یک انسان صحیح و یک شخصیت آزاد، بر خلاف این زمانها که بر ما گذشت که نه زنهایمان آزاد بودند و نه مردانمان. ملتی که زن و مردش آزاد نبود و در خفقان بود از زیر این بار بیرون آمدند و از این به بعد زنها و مردها آزادند ولی اگر چنانچه بخواهند کاری خلاف عفت بکنند و یا خلاف مصلحت مملکت بکنند، البته از آنها جلوگیری خواهد شد.

منبع

دسته ها : انقلاب
پنج شنبه پانزدهم 11 1388

به نام خدا

سلام

تاریخ:25/10/1357

مکان:پاریس

روزنامه ی سنگاپور استریت تایمز

خبرنگار: دولت شما با مخالفانی از ارتش ایران که همواره شاه را کمک کرده اند چگونه معامله خواهد کرد؟

امام: آن عده از ارتشیانی که از شاه پشتیبانی کرده و دست به کشتار مردم بی پناه ایران زده اند محاکمه شده و به جزای اعمال خود خواهند رسید.

خبرنگار: اگر فرض شود دولت شما یا هر دولتی، برخوردار از حمایت شما بر سر کار آید، آیا هیچ اختناق سیاسی وجود نخواهد داشت؟ ساواک چه خواهد شد؟

امام: هرگز. آزادی به همه کس تا آنجا که به ضرر ملت ایران نباشد داده خواهد شد و هیچ گونه اختناق برای مردم نخواهد بود. ساواک را منحل می کنیم.

خبرنگار: شما و پیروانتان چه می خواهید انجام دهید؟ آیا یک کودتای نظامی در ایران؟ آیا فکر می کنید کسانی مانند سرهنگ خسرو داد بتوانند یک کودتای نظامی انجام دهند، چنانچه شایع بوده است؟

امام: من کراراً گفته ام و نوشته ام که ما بعد از بیرون کردن شاه و دودمانش( البته این در صورتی است که شاه به دست مردم نیفتد و الا او را در دادگاه آزاد محاکمه کرده و به سزای اعمالش می رسانیم ) و برچیدن رژیم شاهنشاهی، یک حکومت جمهموری اسلامی را به آراء عمومی می گذاریم. در این حکومت ایران آزاد خواهد شد و استقلال واقعی خود را به دست خواهد آورد. استقلال سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی. در این حکومت همه آزادند تا اظهار عقیده کنند. مردم ایران از وابستگی به اجنبی و استبداد داخلی به جان آمده اند و برای تحقق استقلال واقعی، خود را بی مهابا جلوی گلوله قرار می دهند. در کجای دنیا مردمی مثل مردم ایران می توان سراغ داد که برای احقاق حق خود با دست خالی به جنگ آمریکا، شوروی، انگلیس و سایر کشورهای طرفدار شاه برود. حال خوب فهمیدیدکه چه می خواهم بگویم. البته برای همه مردم جهان و حتی سیاسیون ایران سخت است قبول این معنا که چگونه بدون اتکاء به شرق و غرب می خواهید پیروز شوید و به همه و حتی سیاسیون ایران که همگی گفته اند و می گویند شاه را اگر بتوانیم بیرون کنیم، با رژیم نمی شود مخالفت کرد و به من همگی بدون استثناء می گویند که اولاً دست از مخالفت با رژیم شاهنشاهی بردار، مخالفت با رژیم غیر ممکن است، من همان حرفی را که به آنها زدم به شما هم صریحاً می گویم که به امید خدا پیروزی نزدیک است. من شاه را بیرون می کنم. رژیم شاهنشاهی را از بن خواهم کند و جمهوری اسلامی را جایگزین آن خواهم کرد و اما کودتای نظامی در مقابل این ملت!! نه. به هیچ وجه این گونه معانی مطرح نیست. اما کودتای نظامی به نفع شاه اگر صورت گیرد دردی را دوا نمی کند، چرا که امروزه مردم در چنین کودتایی به سر می برند و با این وصف مقاومت کرده اند. باز می گویم راهی جز برکناری شاه و برچیده  شدن نظام شاهنشاهی بافی نمانده است.

 

تاریخ:26/10/1357

مکان: پاریس

مجله آلمانی اشترن

خبرنگار: حضرت آیت الله، شما بنیاد گذاری یک دولت اسلامی را در ایران اعلام فرموده اید که ریاست آن را عهده دار خواهید شد. آیا این دولت اسلامی بر اساس یک رژیم پارلمانی و از نوع رژیم های پارلمانی دنیای غرب خواهد بود یا یک نوع حکومت روحانی؟ و آیا می خواهید نقش ریاست خود را با انتخابات و یا با مراجعه به آرای عمومی به تصویب برسانید؟ در این دولت اسلامی آیا احزاب سیاسی، روزنامه ها و همچنین غیر معتقدین به دین می توانند آزادانه احتمالاً عدم موافقت را با آن حضرت و سیاستتان اظهار دارند؟

امام: من نمی خواهم ریاست دولت را داشته باشم. و طرز حکومت، حکومت جمهوری است و تکیه به آراء ملت. و قانون، قوانین اسلام است و احزاب آزادند که مخالفت با ما یا با هر چیزی بکنند. مادامی که اقدامشان مضر به کشور نباشد.

خبرنگار: قدرت حضرتعالی  بر روی چه نیروی سیاسی یا بر چه تشکیلات بنیادی دیگر اتکاء خواهد داشت؟ تکیه شما مثلاً بر روی جبهه ملی است یا بر روی روحانیون؟ قبلاً اظهار فرموده بودید که اینها فقهاء و اشخاص دیگری هستند که باید به امور حکومت اشتغال یابند و آیا این اصل به همانسان که قبلاً فرموده اید عمل خواهد شد؟

امام: من چنین چیزی نگفته ام که روحانیون متکفل حکومت خواهند شد. روحانیون شغلشان چیز دیگری است. نظارت بر قوانین  البته به عهده روحانیون است و اتکاء روحانیون هم به ملت است، نه به حزبی و من هم به ملت اتکاء دارم و به حزبی وابسته نیستم.

خبرنگار: بنابراین نقل قولهایی که از جنابعالی در روزنامه ی هرالدتریبون آمریکایی منتشر شده نقل قول و پیام شما نیست؟

امام: بسیاری از روزنامه ها بر خلاف واقع چیز می نویسند و من باید تعجب کنم از اینکه چطور روزنامه ها به خودشان اجازه می دهند که حرفهایی که بر خلاف واقع است و من نگفته ام و نکرده ام نسبت دهند.

خبرنگار: در چه هنگام و در چه شرایطی برای نخستین بار در خود احساس این رسالت سیاسی را فرموده اید و چرا توده های ایرانی را بلافاصله پس از حوادث سال 1963( از همان هنگام که جانبعالی رهبر خلقی بودید) بسیج نفرمودید؟

امام: ما از اول برای اینکه مخالفت با رژیم داشته باشیم، چون رژیم را قانونی نمی دانستیم، در صدد بودیم و لکن بتدریج ملت بیدار شد. یک امری نبود که بتوان در همان اوئل این کار را انجام داد. در این مدت کم کم مردم بیدار شدند و از یک سال و نیم قبل به این طرف این آگاهی به اوج خود رسید و منتهی به این مسائل شد.

منبع

دسته ها : انقلاب
چهارشنبه جهاردهم 11 1388

به نام خدا

سلام

تاریخ:25/10/1357

مکان: پاریس

روزنامه ی سنگاپور استریت تایمز

خبرنگار: آیا تغییر بنیادی در جهت رشد اخیر اقتصادی ایران دیده خواهد شد؟ آیا تغییری نسبت به موقعیت کمپانیهای نفتی بزرگ خارجی خواهد بود؟

امام: تغییرات اساسی نسبت به کمپانیهای نفتی را باید متخصصین به عهده بگیرند. آنچه می توانم بگویم این است که تمام قراردادهایی که به ضرر ملت ایران است، چون از طرف شاه مخلوع و دولت غاصب و غیر قانونی صورت گرفته است مورد قبول ما نخواهد بود.

خبرنگار: آیا برگشت بیشتری به اقتصاد بازاری خواهد بو؟ یکی از بحرانهای کنونی در ایران رد سیاستهای اقتصادی وابسته ی کنونی است- وابسته به سرمایه داران غربی - که مخالف بازرگانان سنتی ایران است.

امام: اقتصاد ما یک اقتصاد سالم و ملی است، بر اساس تامین اساسی ترین نیازهای مردم محروم و ستمدیده ی ایران، نه فقط یک اقتصاد مصرفی

خبرنگار: آیا شما فکر می کنید که بزودی یک هرج و مرج اقتصادی در مملکت خواهد بود؟ حالا که پمپهای نفت بسته شده است و نان کمیاب گردیده- زیرا سوخت برای تنورها کم است - چه فکر می کنید، اولین اقدام در ایران چه باید باشد؟

امام: با بودن شاه هرگز نفت به خارج صادر نخواهد شد. من هیئتی را برای رسیدگی مصرف داخلی اعزام کرده ام تا سوخت داخلی را تامین کنند. ولی تا رفتن شاه اعتصاب شرکت نفت به حال خود خواهد بود. اشکالاتی که در کمبود نفت برای داخل ایجاد شده است بزودی بر طرف خواهد شد.

خبرنگار: آیا شما یک مخالفتی را عنوان می کنید که نمونه ی یک دولت سوسیالیستی برای ایران است یا دولت شما اصالت انسانی خواهد داشت، بر پایه اصول مذهبی؟

امام: دولت ما دولتی است اسلامی که قوانین اسلامی را به اجرا در می آورد. قوانین اسلام قوانین انسان ساز است و انسان را در مقام انسانی به اوج خود خواهد رساند و جوابگوی نیازهای مادی نیز خواهد بود.

خبرنگار: اگر فرض شود که شما در رأس دولت قرار بگیرید، روابط خود را با غرب چگونه پیش بینی می کنید؟

امام: من در حکومت آینده نقش هدایت را دارم. غرب و شرق برای ما فرقی ندارد. اصل، منافع ملت ایران است که باید به بهترین وجه رعایت شود. اگر غرب و شرق احترامات لازمه را نسبت به ملت ایران رعایت نمایند، ما هم به همان گونه با آنان رفتار خواهیم کرد.

خبرنگار: آیا تغییری در اتحاد شما با آمریکا رخ خواهد داد؟

امام: ما با ملت آمریکا روابط دوستانه داریم و با دولت آمریکا روابطی برقرار می کنیم که به نفع ملت ایران باشد.

 

تاریخ:25/10/1357

مکان: پاریس

روزنامه ی سنگاپور استریت تایمز

خبرنگار: آیا تغییری در سیاست ارتش اتفاق خواهد افتاد؟ آیا ایران دیگر تسلیحات پیچیده نخواهد خرید؟ آنچه که تا کنون با پول نفت می خریده است؟

امام: هرگز . ارتش ایران هیچ گاه احتیاج به اسلحه های کنونی ندارد. مستشاران نظامی آمریکایی بر ارتش ایران سیطره دارند. ما ارتشی مستقل تشکیل خواهیم داد و زوائدی را که به درد ارتش و مملکت و مردم ایران نمی خورد، حذف خواهیم نمود. ما نفت را به هر کشوری که صلاح دانستیم می فروشیم و در مقابل پول می گیریم نه اسلحه هایی که اصلاً به درد ارتش ما نمی خورد و ارتش را دربست در اختیار بیگانه قرار دهد.

خبرنگار: آیا فکر می کنید این تغییرات در روابط شما با سایر کشورهای عضو اوپک اثر نخواهد گذاشت؟

امام: متخصصین صالح جریانات مربوط به اوپک را مورد مطالعه قرار خواهند داد و بعد تصمیم لازم را اتخاذ خواهند نمود. ما گول نامها و عناوین را نمی خوریم. هر چه به نفع ملت است آن دنبال می شود.

خبرنگار: آیا هیچ شانسی هست که ایران جدید تحت الهام رهبری شما نظری به شوروی برای موازنه ی با آمریکا افکند؟

امام: هرگز. ما ایرانی مستقل بنا خواهیم کرد که از زیر یوغ آمریکا و شوروی بیرون آید. شوروی اکنون گاز ایران را می برد. و آمریکا نفت را. ما هرگز اجازه نمی دهیم که این دو ابرقدرت بر ایران سیطره پیدا کنند.

خبرنگار: آیا هیچ نظری راجع به حمایت بیدریغ امریکا از شاه دارید؟ آیا شما تماماً دخالت آمریکا را در ایران رد خواهید کرد؟ آیا شما در عوض کردن شاه بعنوان یک رئیس مملکت موفق خواهید شد؟

امام: آمریکا تا حال از شاه دفاع کرده است و به همین جهت دشمن شماره ی یک ملت ایران است. ما دخالت آمریکا را در ایران محکوم می کنیم. آمریکا برای اینکه در ایران پایگاه داشته باشد و منابع ما را به یغما ببرد هیچ کس بهتر از شاه ندارد، تا آنچه را آمریکا می خواهد، بکند. و به همین دلیل است که از شاه دفاع می کند. ما به امید خدا ایران را مستقل خواهیم کرد. ملت ایران با مجاهدتهای بیدریغ خود و کشته دادنهای بیشمار خود، بالاخره شاه را از ایران بیرون می کند و نظام شاهنشاهی را برچیده و حکومت عدل اسلامی را جایگزین آن خواهد کرد.

منبع

دسته ها : انقلاب
سه شنبه سیزدهم 11 1388

 به نام خدا

سلام

تاریخ:25/10/1357

مکان:پاریس

 

خبرنگار الاهرام

خبرنگار: آیا برنامه ای برای تغییر قانون اساسی دارید؟

امام: بله

 

خبرنگار:آیا برنامه ای برای تغییر اوضاع داخلی و وزارتخانه ها دارید؟

امام: بعد از این معلوم می شود.

 

خبرنگار: نقش زن در حکومت اسلامی چیست؟

امام: زنان آزاد هستند در بسیاری از امور شرکت کنند. آزادی به معنای واقعی، نه آن طور که شاه می خواست. زنان ما عده ای زندانندو آنهایی که در بیرون زندانند، باز عده ی کثیر  قریب به اتفاق در تظاهرات و مبارزات شرکت دارند. ولی دسته ای ناچیز آزادند، البته آن طور که شاه می خواهد که ما حتماً با آن آزادی مخالف هستیم.

 

خبرنگار ژاپنی

خبرنگار: برنامه شما برای تولید نفت و استخراج نفت تحت نظر رژیم جدیدی که بعد از رفتن رژیم شاه در آینده روی کار خواهد آمد چیست؟ بعد هم اینکه ژاپن سرمایگذاریهای زیادی در توسعه ی تولید نفت در ایران کرده. آیا شما برای ادامه ی این برنامه ها در تحت رژیم آینده آمادگی دارید و موافق ادامه ی برنامه خواهید بود؟

امام: اینها اموری است که باید حکومت وقت در آن مطالعه کند و هر چه مصالح کشور است عمل نماید.

 

خبرنگار: گزارشاتی رسیده که مقامات دولت آمریکا با حضرت آیت الله تماس گرفته اند. آیا ممکن است بفرمایید تماس در چه فرم و شکلی بوده، آیا در آینده همکاریهای مستقلی بین دولت شما و دولت آمریکا وجود خواهد داشت؟

امام: با من تا بحال تماسی شخصاً نگرفته اند و روابطی که بر مبنای احترام متقابل است انشاء الله برقرار می شود. ولی ما کاملاً مستقل هستیم و زیر بار هیچ کشوری نخواهیم رفت.

 

 

روزنامه ی سنگاپور استریت تایمز 

خبرنگار: ممکن است لطفاً احساسات و عقاید خود را درباره وقایع اخیر سیاسی در ایران شرح دهید؟ نظر شما درباره ی دولت تازه ی  منصوب شده بختیار چیست؟

امام: مقاومت مردم ایران در دنیا بی نظیر است.مردم ایران برای از بین بردن استبداد جهنمی چنان دلاورانه مبارزه کردند که موجب حیرت غرب و شرق شد. مبارزات خونینی که بالاخره به استقلال و آزادی منجر خواهد شد. مردم ایران خواستار برچیده شدن سلطنت دودمان پهلوی و نظام شاهنشاهی و ایجاد یک جمهوری اسلامی هستند. دولت اخیر به هیچ وجه قانونیت ندارد. چون از مجلسی رأی اعتماد می گیرد که هرگز ملت ایران در آن نماینده ندارد. من بارها گفته ام که هر حکومتی با بودن شاه محکوم است.

تاریخ:25/10/1357

مکان: پاریس

روزنامه ی سنگاپور استریت تایمز

خبرنگار: گزارش شده که آقای بختیار فاصله اش را از شما حفظ کرده است و پشتوانه ی شما را برای دولت جدیدش نطلبیده است. تا کنون اظهارات او به رهبران مذهبی ایران عمدتاً این پشتگرمی را داده است که ایران به اسرائیل دیگر نفت نخواهد فروخت. شما موقعیت او یا دولتش را نسبت به خودتان و دیگر رهبران مذهبی که ممکن است نظرات شما را در نظر نگیرند چگونه در نظر می گیرید؟

امام: من و تمام مردم ایران، دولت جدید را محکوم کرده ایم. آزادیهای سطحی و ندادن نفت به اسرائیل برای انحراف اذهان از ماده ی فساد که شاه و رژیم شاهنشاهی است می باشد. این حکومت چون مردم از آن پشتیبانی نمیکنند، نمی تواند دوام بیاورد. 

خبرنگار: اگر درست فهمیده باشم شما و پیروانتان طرفدار رفتن شاه هستید و تنها آینده ی ایران را در سایه ی بازگشت کامل حکومت الهی می بینید. یعنی جمهوری اسلامی که به وسیله ی رهبر مذهبی رهبری می شود. آیا شما به طور ایده آل می گویید که شما باید جایگزین شاه در رأس مملکت شوید و ایران در زمینه های انسانی تری اداره گردد و بوسیله ی اصول اسلامی هدایت شود؟

امام: من و سایر روحانیون در حکومت، پستی را اشغال نمی کنیم. وظیفه ی روحانیون ارشاد دولتهاست. و اما ما خواستار بر کناری شاه هستیم و می خواهیم حکومتعدل اسلامی را جایگزین این نظام فاسد گردانیم و پیروزی از آن ماست.

خبرنگار: حتی اگر شما اصول چنین حکومتی را پذیرفته باشید، نمی توان گفت که مسائلی در داخل نیروهای مخالف فعلی با چنین برداشتی از حکومت به وجود خواهد امد؟ این واقعیت دانسته ای است که آیت الله شریعتمداری علی رغم شما نشان می دهد که دنباله رو این اعتقاد است که شاه باید با موقعیت مشروط، بر طبق قاونو اساسی و مشروطه ی سلطنتی باشد و بارها گفته است که شاه باید باشد و سلطنت کند و این نشان میدهد که شما شاه را نمی خواهید و او طرفدار شاه است.

امام: شاه برای ابقاء خود دست به تبلیغات در شرق و غرب زده است ولی دیگر سودی ندارد. ملت غیور و شجاع ایران، او و دار و دسته اش را شکست خواهند داد . مردم شاه را نمی خواهند و او را یک جنایتکار و یک خائن می دانند و هیچ کس نمی تواند با این خواست مخالفت کند. تاریخ در آینده ی نزدیک نشان می دهد که خواست ملت و خدا بر تمام خواستها حاکم است.

 

خبرنگار: فرض کنیم شما موفق شدید بر شاه غلبه کنید و همچنین موفق شدید که نیروی مخالف کنونی را متحد کنید. زودرس ترین سیاستهای اصلی اقتصادی و سیاسی شما چه خواهد بود؟

امام:ما خواستار یک اقتصاد سالم و غیر وابسته هستیم. شاه اقتصاد ایران را فلج کرده است و همه ی مخازن ما را در اختیار شرق و غرب، بخصوص آمریکا قرار داده است. ما با این مبارزه کرده و هرگز اجازه نمی دهیم تا هستی ما را غارت کنند. ما در تمام زمینه های اقتصادی یک انقلاب واقعی خواهیم کرد. امر کشاورزی در حکومت ما از اولیت خاصی برخوردار است، برای اینکه شاه با اصلاحات ارضی آمریکایی خود، کشاورزی ما را نابود کرد. در زمینه صنعت با ایجاد صنایع مادر از صنایع مونتاژجلوگیری به عمل می آوریم. ایران کشوری مستقل است و دارای سیاستی مستقل. دست شرق و غرب را از وطن خود کوتاه می کنیم . تمام وابستگیهای سیاسی را از بین می بریم و مردم را بر سرنوشتشان حاکم می گردانیم و مردم را که بیش از پنجاه سال است از همه گونه حقی در ایران محروم بوده اند، آزاد می گردانیم، تا با کمال آزادگی به خواستهای مشروع خود برسند. ولی منکر این معنی نیستیم که پس از پیروزی با بحرانهای شدید اقتصادی مواجه خواهیم بود. ولی به امید خدا شکستهای اقتصادی دوران پهلوی را جبران خواهیم کرد.

منبع

دسته ها : انقلاب
دوشنبه دوازدهم 11 1388
X